Weg met die halogeenspots

 

Je komt ze overal tegen. In keukens, gangen, toiletten, wachtkamers en woonkamers. De halogeenspot is sinds de jaren ’80 echt in opmars geraakt en dat is goed te begrijpen. Het lampje levert een sfeervolle lichtbundel en laat zich eenvoudig in allerlei bochten wringen. Met een handige, universele fitting past het spotje in vele inbouwarmaturen, spots en keukenapparatuur.  Toch is het de hoogste tijd om direct afscheid te nemen van de halogeenspot. Het milieu en uw portemonnee zijn namelijk niet zo te spreken over dit sfeerlichtje.

 

Weg-met-die-halogeenspots-led-verlichting-leds-inspire

Energievreter

Behalve sfeervolle verlichting produceert het halogeenspotje voornamelijk een bijproduct: warmte. Slechts 30% van de verbruikte stroom wordt omgezet in licht. Voor de resterende 70% – u raadt het al – fungeert het spotje als warmtebron.  Slecht nieuws voor uw portemonnee en voor het milieu. Het is dan ook niet voor niets dat deze lichtbron met ingang van 2016 verboden wordt in de EU.

 

Led-spots: uitstekend alternatief

Er is gelukkig ook goed nieuws. Led-spots vormen een uitstekend alternatief voor de halogeenlampjes. Zowel voor de versie van 220 volt als die van 12 volt is een alternatief voorhanden. De led-spots verbruiken slechts 10% van de hoeveelheid stroom die een halogeenspot nodig heeft. Een halogeenspot van bijvoorbeeld 50 watt wordt vervangen door een led-spot van slechts 5 watt. De lichtopbrengst blijft daarbij gelijk.

De led-spots zijn volledig retro fit, wat betekent dat ze in de bestaande armaturen passen. Er is een vervangend led-product voor zowel GU5.3- als GU10-fittingen. De spots zijn leverbaar met verschillende kleurtemperaturen, vanaf 2700K. Zodoende blijft de warme, sfeervolle verlichting gewaarborgd die u gewend bent.

 

Maak nu gebruik van onze Light Scan om meer helderheid te krijgen.

Led-verlichting: afwachten of nu overstappen Light Scan LEDs InspireDe eerder genoemde Light Scan is een uitstekend hulpmiddel bij de overweging om op led over te gaan. De scan is geheel vrijblijvend en geeft gedetailleerde inzage in de investeringskosten en de terugverdientijd van de verlichting.

Het rapport laat zien hoeveel stroom bespaard kan worden, welke voordelen het heeft voor het milieu, wat de terugverdientijd is en hoeveel geld de overstap oplevert gedurende de levensduur van de led-verlichting.

De Light Scan, ter waarde van €87, is nu geheel gratis aan te vragen. Eén van de Light Specialists van LEDs Inspire komt de situatie ter plaatse opnemen en binnen enkele dagen ontvangt u de bevindingen, waarmee een weloverwogen keuze gemaakt kan worden.