Waarom uw parkeergarage niet zonder led-verlichting kan

Parkeergarages functioneren niet zonder verlichting. De donkere ruimtes, dikwijls ondergronds, moeten goed verlicht zijn, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan en voelen mensen zich er niet veilig. In een parkeergarages valt dus niet te besparen op licht… Toch wel! Niet door minder lampen te gebruiken, maar door deze te verduurzamen. En wel door de traditionele, energie slurpende TL-buizen te vervangen door slimme, energie-efficiënte led-lampen.

 

Lange levensduur en weinig onderhoud

Overstappen op led-verlichting heeft veel voordelen: het zorgt voor een energiebesparing van zo’n 50-80%, led-lampen hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsarm. De gemiddelde terugverdientijd van de investering in led-verlichting ligt tussen de 1 en 3 jaar. De omschakeling is bovendien makkelijk te realiseren, omdat u bestaande armaturen niet hoeft te vervangen. Voor het invoeren van led TL-buizen hoeft u bijvoorbeeld veelal alleen de starter te verwijderen.

 

Waarom uw parkeergarage niet zonder led-verlichting kan veiligheid

Hoge lichtkwaliteit en meer veiligheid

Led-lampen zijn niet alleen makkelijk in onderhoud en energie-efficiënt, ook qua lichtprestatie is led de beste optie voor een parkeergarage. Led levert een grotere gelijkmatigheid van het licht, doordat het om een bredere straalhoek heeft. Dat maakt dat u zelfs minder armaturen nodig heeft om dezelfde hoeveelheid verlichting te realiseren. Bovendien draagt het heldere led-licht bij aan een groter gevoel van veiligheid in een parkeergarage. Het blijft niet bij een gevoel; het is daadwerkelijk veiliger. Beveiligingscamera’s kunnen beelden natuurlijker en beter registreren door de aanwezigheid van led-lampen.

 

Flexibel te gebruiken en constante lichtopbrengst

Door middel van bewegingssensoren en lichtintensiteit is nauwkeurig te regelen dat led-lampen in parkeergarages alleen branden als het nodig is. Door hiervoor draadloze sensoren te gebruiken, hoeft u geen dure bedrading te vervangen of aan te leggen. Ook bent u met led-lampen voortaan verlost van de ellendige stofnesten, waar traditionele TL-lampen na verloop van tijd in veranderen vanwege hun statische elektriciteit.

 

Profiteer snel van alle voordelen

Bent u nog niet overtuigd? Bedenk dan dat led-lampen geen opwarmtijd hebben, geen glas en kwik bevatten en dat dit soort energiebesparende maatregelen worden gesubsidieerd door de overheid. Kortom, profiteer snel van alle voordelen: dat is niet alleen goed voor uw energierekening, maar ook voor de gebruikers van uw parkeergarage en het milieu!

 

Maak nu gebruik van onze Light Scan om meer helderheid te krijgen.

Led-verlichting: afwachten of nu overstappen Light Scan LEDs InspireDe eerder genoemde Light Scan is een uitstekend hulpmiddel bij de overweging om op led over te gaan. De scan is geheel vrijblijvend en geeft gedetailleerde inzage in de investeringskosten en de terugverdientijd van de verlichting.

Het rapport laat zien hoeveel stroom bespaard kan worden, welke voordelen het heeft voor het milieu, wat de terugverdientijd is en hoeveel geld de overstap oplevert gedurende de levensduur van de led-verlichting.

De Light Scan, ter waarde van €87, is nu geheel gratis aan te vragen. Eén van de Light Specialists van LEDs Inspire komt de situatie ter plaatse opnemen en binnen enkele dagen ontvangt u de bevindingen, waarmee een weloverwogen keuze gemaakt kan worden.