Vergroot de productiviteit op kantoor met led-verlichting

 

Er wordt van alles gedaan om de werkplek op kantoor zo prettig mogelijk te maken. Ergonomische bureaustoelen en in hoogte verstelbare bureaus dragen bij aan een optimale werkhouding. Speciale muizen en toetsenborden moeten RSI-klachten voorkomen. Voor het voeren van telefoongesprekken zijn allerhande opties voorhanden om hands free te bellen. Deze maatregelen dragen allen bij aan het optimaliseren van de productie en de medewerkerstevredenheid. Ze moeten ziekteverzuim voorkomen. De invloed die verlichting heeft op het welzijn van medewerkers wordt nog vaak onderschat.

 Het ongemerkte effect van verlichting

Goede verlichting heeft een positief effect op het concentratievermogen en de productiviteit. Zelfs het humeur en onze gezondheid worden direct beïnvloed door de verlichting waarin we werken. Onjuist verlichte ruimtes hebben een negatief effect op het prestatievermogen. Verkeerde verlichting kan hoofdpijn en lusteloosheid veroorzaken. Op de langere termijn ligt ziekteverzuim op de loer. Maar wat is dan goede en onjuiste verlichting voor kantoren?

Lichtsterkte

Het is belangrijk om voldoende licht te hebben, tijdens de werkzaamheden op kantoor. De juiste lichtsterkte voorkomt pijnlijke ogen en hoofdpijn. Krampachtig turen kan bovendien de oorzaak zijn van een gespannen werkhouding die een zere nek of pijn in de armen tot gevolg kan hebben. Op een correct verlichte werkplek is een lichtsterkte aanwezig van 400 tot 750 lux.

Kleurtemperatuur

Verlichting heeft een grote invloed op de sfeer en functionaliteit van een ruimte. Wit licht draagt bij aan de productiviteit en concentratie. Voor kantoren is daarom een kleurtemperatuur van 4000K optimaal.

Diffuus licht

Op de ideale werkplek zijn geen hinderlijke schaduwen of schitteringen aanwezig. Met diffuus licht wordt voorkomen dat de lichtbron reflecteert via bijvoorbeeld beeldschermen of vensters. Voor kantoren zijn diverse soorten diffuse led-lampen verkrijgbaar.

Vrij van trilling

Dat conventionele verlichting hinderlijk kan gaan knipperen, zodra het einde van de levensduur nadert, is algemeen bekend. Dat dit soort verlichting echter altijd een bepaalde trillingsfrequentie heeft, is minder bekend. Ook deze ongemerkte trillingen kunnen fysieke klachten veroorzaken. Led-verlichting is volledig trillingsvrij en daarom uitermate geschikt voor de werkplek.

 

Advies op maat

Met de Light Scan van LEDs Inspire haalt u op maat gesneden advies in huis. Onze Light Specialist komt de situatie ter plaatse bekijken en adviseert u vervolgens vrijblijvend welke led-verlichting bijdraagt aan de optimale werkomgeving.

Maak nu gebruik van onze Light Scan om meer helderheid te krijgen.

Led-verlichting: afwachten of nu overstappen Light Scan LEDs InspireDe eerder genoemde Light Scan is een uitstekend hulpmiddel bij de overweging om op led over te gaan. De scan is geheel vrijblijvend en geeft gedetailleerde inzage in de investeringskosten en de terugverdientijd van de verlichting.

Het rapport laat zien hoeveel stroom bespaard kan worden, welke voordelen het heeft voor het milieu, wat de terugverdientijd is en hoeveel geld de overstap oplevert gedurende de levensduur van de led-verlichting.

De Light Scan, ter waarde van €87, is nu geheel gratis aan te vragen. Eén van de Light Specialists van LEDs Inspire komt de situatie ter plaatse opnemen en binnen enkele dagen ontvangt u de bevindingen, waarmee een weloverwogen keuze gemaakt kan worden.