Slim fit downlighter: veelzijdige verlichting die weinig eisen stelt

Downlighters zijn armaturen die in het plafond worden geplaatst. Ze zijn veelvuldig te vinden in bijvoorbeeld entrees, gangen, toiletten en winkels. De ‘slim fit’ downlighter heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van de ‘ouderwetse’ varianten.

Minimale inbouwdiepte

Een reguliere downlighter huisvest één of meerdere PL-lampen, waardoor de vereiste inbouwdiepte minimaal 10 centimeter is. Daarbij dient ook nog rekening gehouden te worden met het afvoeren van de warmte die onherroepelijk ontstaat bij het gebruik van PL-lampen. Plafonds die minder dan 14 centimeter ruimte bieden voor de inbouw van verlichting zijn daardoor ongeschikt voor dit type lamp.

Led-downlighters produceren nauwelijks warmte. De slim fit armaturen zijn slechts 12 millimeter dik, waardoor ze in vrijwel ieder plafond in te bouwen zijn. Ter illustratie: plafondplaten van systeemplafonds hebben een dikte van tenminste 12 tot 15 milimeter. De slim fit downlighters passen dus altijd, zolang er ruimte is voor de drivers en kabels.

 

Slim-fit-downlighter veelzijdige verlichting die weinig eisen stelt led verlichting

Vele soorten en maten

Slim fit downlighters zijn te verkrijgen in 6 verschillende diameters, variërend van 6,5 tot 28 centimeter. Iedere maat is leverbaar in 3 verschillende kleurtemperaturen van 3000K, 4000K en 5000K. In totaal zijn er dus 18 varianten leverbaar, zodat er voor iedere ruimte en toepassing een perfect geschikte downlighter verkrijgbaar is.

 

 

Zuinig en veilig

Het energieverbruik van slim fit downlighters is slecht 5 tot 24 watt, afhankelijk van de gekozen diameter. Deze led-lampen komen in de plaats van conventionele downlighters die PL-lampen huisvesten van 12 tot 72 watt. Met een gelijkblijvende lichtopbrengst besparen de led-lampen zodoende tot wel 65% op het stroomverbruik. Met een levensduur van 50.000 branduren gaat de led-lamp vier keer langer mee dan de PL-lamp. Zodoende wordt ook nog eens stevig bespaard op de vervangingskosten. PL-lampen bevatten kwikgas, argon en kryptogas. Met name eerstgenoemde vormt een serieuze bedreiging voor de gezondheid en het milieu. Led-lampen bevatten geen enkele schadelijke stof en zijn zelfs volledig recyclebaar.

 

Maak nu gebruik van onze Light Scan om meer helderheid te krijgen.

Led-verlichting: afwachten of nu overstappen Light Scan LEDs InspireDe eerder genoemde Light Scan is een uitstekend hulpmiddel bij de overweging om op led over te gaan. De scan is geheel vrijblijvend en geeft gedetailleerde inzage in de investeringskosten en de terugverdientijd van de verlichting.

Het rapport laat zien hoeveel stroom bespaard kan worden, welke voordelen het heeft voor het milieu, wat de terugverdientijd is en hoeveel geld de overstap oplevert gedurende de levensduur van de led-verlichting.

De Light Scan, ter waarde van €87, is nu geheel gratis aan te vragen. Eén van de Light Specialists van LEDs Inspire komt de situatie ter plaatse opnemen en binnen enkele dagen ontvangt u de bevindingen, waarmee een weloverwogen keuze gemaakt kan worden.