Verlichting levert een niet te onderschatten bijdrage binnen de retailsector. Aangeprezen artikelen worden – letterlijk – in de spotlights gezet en verlichting is in grote mate bepalend voor de ambiance van een winkel en de winkelbeleving van het winkelend publiek.   Wie eens naar het plafond kijkt tijdens het winkelen, in plaats van naar de schappen, ziet direct dat er goed over de verlichting is nagedacht. De toepassing van lampen in vitrines en etalages wijkt nogal af van die in gangpaden en kleedkamers of bij de kassa. De gekozen verlichting draagt bij aan de functie van de ruimte.

Optimale-winkelbeleving-met-led-verlichting

Effectief, duurzaam en energiezuinig

Led-verlichting is verkrijgbaar in vele uitvoeringen, van spotlights tot diffuse lichtbronnen. Voor iedere ruimte in de winkel is een perfect alternatief voor de conventionele verlichting beschikbaar. Behalve effectief is led-verlichting ook nog eens zeer duurzaam. Met een levensduur van tenminste 50.000 branduren gaat een led-lamp vele malen langer mee dan de ouderwetse lamp, wat resulteert in lagere vervangingskosten en een overbodige keukentrap. Led-verlichting is bovendien energiezuinig en dat is goed nieuws voor de eigen portemonnee én voor het milieu.

 

Eén derde besparen op de totale stroomrekening

De gemiddelde retailer besteedt bijna 40% van zijn energierekening aan verlichting alleen, wanneer hiervoor conventionele lichtbronnen worden gebruikt. Door over te stappen op led-verlichting kan de stroomconsumptie voor verlichting met maar liefst 80% afnemen, wat voor de gemiddelde winkelier resulteert in een totale daling van het stroomverbruik met 32%.
Voor winkeliers is een besparing van €1 op de energienota net zo winstgevend als een omzetverhoging van €80. Met de laatste jaarafrekening van de energieleverancier in de hand, kan iedere winkelier voor zichzelf berekenen wat de financiële consequenties zijn van een derde minder stroomverbruik.

Led-verlichting in uw winkel

Benieuwd wat led-verlichting kan bijdragen aan de winkelbeleving en het succes van uw winkel? De Light Scan geeft antwoord. Een van onze Light Specialist brengt vrijblijvend de situatie in uw winkel in kaart, waarna u een gedetailleerd rapport ontvangt, waarin de mogelijkheden en besparingen worden toegelicht.

Maak nu gebruik van onze Light Scan om meer helderheid te krijgen.

Led-verlichting: afwachten of nu overstappen Light Scan LEDs InspireDe eerder genoemde Light Scan is een uitstekend hulpmiddel bij de overweging om op led over te gaan. De scan is geheel vrijblijvend en geeft gedetailleerde inzage in de investeringskosten en de terugverdientijd van de verlichting.

Het rapport laat zien hoeveel stroom bespaard kan worden, welke voordelen het heeft voor het milieu, wat de terugverdientijd is en hoeveel geld de overstap oplevert gedurende de levensduur van de led-verlichting.

De Light Scan, ter waarde van €87, is nu geheel gratis aan te vragen. Eén van de Light Specialists van LEDs Inspire komt de situatie ter plaatse opnemen en binnen enkele dagen ontvangt u de bevindingen, waarmee een weloverwogen keuze gemaakt kan worden.