Led-tubes in bestaande armaturen

De eenvoudigste manier om fors op de energierekening te besparen, is wellicht wel door de oude TL-verlichting te vervangen door led-tubes. De milieuvriendelijke variant past probleemloos in de bestaande armaturen en verbruikt tot wel 60% minder stroom.

Retrofit

Led-lampen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Binnen het assortiment is een groot aantal lampen geschikt voor retrofit, wat inhoud dat de moderne, energiezuinige led-varianten in de bestaande armaturen passen. Retrofit led-verlichting is verkrijgbaar ter vervanging van onder meer gloeilampen, halogeenverlichting en ook voor TL-buizen.

Klik, klak, klaar

Led-tubes maken geen gebruik van starters of voorschakelapparatuur, zoals de conventionele TL-buizen. De buizen worden rechtstreeks op het stroomnet aangesloten. Wanneer er in de oude situatie gebruik wordt gemaakt van starters, dan worden deze vervangen door zogenaamde dummy-starters, welke met de led-tubes worden meegeleverd. Eventuele voorschakelapparatuur wordt simpelweg verwijderd.

Verkrijgbaar in alle maten

Iedere formaat TL-buis, variërend in lengte van 60 tot 150 centimeter, is te vervangen door een led-tube. De installatie is voor iedere maatvoering even eenvoudig. De procentuele energiebesparing neemt toe, naarmate de lengte van de buis toeneemt.