Led-tube: de onbreekbare TL-buis

TL-buizen, wie kent ze niet? Ze hingen vroeger boven ons hoofd in het klaslokaal. De kans is groot dat ze ook nu aan het plafond hangen op de plek waar u werkt. We treffen ze onder meer aan op kantoor, in openbare ruimten en in sporthallen. Je zou verwachten dat een lichtbron die zo veelvuldig wordt toegepast volkomen veilig is. Niets is minder waar.

Gezondheidsrisico voor mens en dier

Een TL-buis is van flinterdun glas is gemaakt. Wanneer het glas onverhoopt sneuvelt, dan zijn de scherven echter niet het grootste gevaar. In de buis zit schadelijke kwikdamp, die bij een breuk onherroepelijk vrijkomt en direct resulteert in ernstig gevaar voor de gezondheid van mens en dier. De fysieke schade die kwik kan aanbrengen, is bovendien onomkeerbaar en dus permanent. TL-buizen dienen daarom altijd als chemisch afval aangeboden te worden, wanneer ze het einde van hun levensduur hebben bereikt.

De led-tube is een volwaardig en veilig alternatief voor de TL-buis

LED-tube: de onbreekbare TL-buis

Led-tube: de onbreekbare TL-buis

De led-tube is een volwaardig alternatief voor de TL-buis. De milieuvriendelijke variant laat zich bovendien probleemloos in de bestaande TL-armaturen plaatsen en is absoluut veilig.

Breken kan de buis niet, omdat deze is gemaakt van kunststof. De buizen voldoen aan de RoHS- richtlijnen, want schadelijke stoffen bevatten de led-tubes niet. Wanneer de uiterst lange levensduur van 50.000 branduren ten einde is,  kunnen alle onderdelen worden hergebruikt in het recycleproces.