De energiezuinige krachtpatser

 

De term ‘floodlight’ stamt oorspronkelijk uit de theaterwereld. Een floodlight dient er voor om grote oppervlakken te verlichten. Dit in tegenstelling tot een spotlight, die er juist voor bedoeld is om specifieke voorwerpen of personen uit te lichten.

Toepassingen

Juist omdat floodlights een grote hoeveelheid licht over een breed gebied uitstralen, zijn ze uitstekend geschikt voor vele toepassingen buitenshuis. De lampen worden bijvoorbeeld gebruikt om parkeerplaatsen, parken en tuinen te verlichten. Ook in de bouw, de scheepvaart, de agrarische sector en de wegenbouw zorgen floodlights voor goed zicht en zichtbaarheid.

Grotere objecten laten zich ook uitstekend belichten door floodlights, meestal vanaf de grond. Gebouwen, monumenten en kunstwerken worden veelal belicht door middel van deze krachtige lampen.

Led versus conventionele techniek

De ‘ouderwetse’ floodlights staan er om bekend dat ze energieverslindende lampen zijn. Voor de totstandkoming van de grote hoeveelheid licht wordt gebruik gemaakt van halogeenlampen of vergelijkbare technologie. Naast licht produceren deze lampen vooral warmte, waardoor erg veel energie verloren gaat.

Led-floodlights produceren hoofdzakelijk licht en gaan veel efficiënter om met energie. De warmteproductie is minimaal. Hierdoor verbruiken de led-lampen tot 80% minder energie om een gelijke hoeveelheid licht te leveren als de conventionele lampen.

Als klap op de vuurpijl hebben led-floodlights een levensduur van 50.000 branduren, waarmee ze 25 keer langer meegaan dan de ouderwetse voorgangers die er gemiddeld na 2.000 uren mee ophouden.

Van oprit tot scheepswerf

Led-floodlights zijn verkrijgbaar vanaf 10 watt, welke bijzonder geschikt zijn voor bijvoorbeeld het verlichten van een oprit of als bouwlamp voor binnenshuis. De grootste krachtpatser van 100 watt is het best op zijn plek op grote, industriële terreinen. Alle floodlights zijn IP65 gecodeerd en dus geschikt voor gebruik in stoffige ruimtes of buitenshuis.

 

Maak nu gebruik van onze Light Scan om meer helderheid te krijgen.

Led-verlichting: afwachten of nu overstappen Light Scan LEDs InspireDe eerder genoemde Light Scan is een uitstekend hulpmiddel bij de overweging om op led over te gaan. De scan is geheel vrijblijvend en geeft gedetailleerde inzage in de investeringskosten en de terugverdientijd van de verlichting.

Het rapport laat zien hoeveel stroom bespaard kan worden, welke voordelen het heeft voor het milieu, wat de terugverdientijd is en hoeveel geld de overstap oplevert gedurende de levensduur van de led-verlichting.

De Light Scan, ter waarde van €87, is nu geheel gratis aan te vragen. Eén van de Light Specialists van LEDs Inspire komt de situatie ter plaatse opnemen en binnen enkele dagen ontvangt u de bevindingen, waarmee een weloverwogen keuze gemaakt kan worden.